Voorzieningen in de haven

Voorzieningen in de haven

De voorzieningen zijn eenvoudig, doch doeltreffend.

Elke steiger is voorzien van een watertappunt met slang. Er is een beperkte mogelijkheid tot gebruik van elektra van maximaal 6 amp.

Vaste ligplaatshouders kunnen voor langere tijd een aansluiting huren. Voor passanten of leden die tijdelijk over een aansluiting willen beschikken, bestaat de mogelijkheid een aansluiting te verkrijgen in overleg met de havenmeester.

Verder is er een picknicktafel en enkele speeltoestellen op het middenterrein voor kleine kinderen.

Er is een hellinkje voor het handmatig te water laten van (bij)bootjes

Er is een bescheiden sanitair gebouw “kraantje lek” met 2 toiletten, 2 wastafels en een douche. Munten zijn voor € 0,50 te verkrijgen bij de havenmeester. Aan de buitenzijde is een aanrecht waar groente en dergelijke gewassen kan worden, of waar eventueel de afwas kan worden gedaan.

Naast “kraantje lek” is ook een voorziening voor het legen van chemische toiletten.

De haven heeft geen voorzieningen voor het afzuigen van vuil(toilet)water en bilgewater.

Hiervoor – evenals voor afgewerkte olie –  kan men gratis terecht in de nabij gelegen Jachthaven de Molenwaard, waarmee De Nadorst een samenwerkingsovereenkomst heeft.

De Nadorst heeft géén clubhuis, een restaurant of iets dergelijks.

Dit komt overeen met het nagestreefde profiel van de jachthaven. We willen namelijk een rustige, veilige en schone uitstraling hebben. Onze haven is dan ook bij uitstek geschikt voor de rustzoekende watersporter, die bereid is eventueel verder vertier op wat grotere afstand te halen.

Op het haventerrein staan een container voor huishoudelijk afval en een papiercontainer. Grof afval zoals hout, oude vloerbedekking e.d. mag niet worden gestort. Hier dus beslist GEEN ander afval in deponeren.

Glas,blik e.d. kan worden gedeponeerd bij de nabij gelegen supermarkt.

Alle andere afvalstoffen dient men zelf af te voeren!