overdracht voorzittersschap

Op maandagavond 16 maart 2015 heeft Dick van Duijvenvoorde aan het einde van de Ledenvergadering in de Weyenbelt in Zwolle na 15 jaar afscheid genomen als voorzitter van Jachthavenvereniging De Nadorst.

Vanuit het bestuur werd Dick toegesproken door secretaris Hans de Graad (zie toespraak).

Aan het eind van deze toespraak tekende Dick het uittredingsformulier van het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel, waarmee het echte einde van zijn voorzitterschap een feit werd.

Door activiteiten-coördinator Renald v.d. Werf werd hem een creatief ingepakt presentje en een boeket bloemen voor zijn vrouw Marjon overhandigd.

Ook Sjoerd Wartena, voorzitter van de Stichting Jachthaven De Nadorst, had een leuke informele toespraak.

DSCN4338

Zo noemde hij Dick’s deelname aan een vrij ruige muziekband, Dick’s verzoek aan de andere toenmalige bestuursleden om te na te denken over het ontwerp van een vlag /wimpel voor de toen nog jonge vereniging (waarvoor hij zelf allang een ontwerp gemaakt had en waarop toen ook de keuze is gevallen); de invoering van de “gouden trofee” bedoeld om leden die wat extra’s of buitengewoons voor de vereniging gedaan hadden wat in het zonnetje te zetten.

 

Sjoerd vond het op zijn plaats om bij Dick’s afscheid aan Dick een Gouden trofee uit te reiken. Dit werd het “Gouden Dirigeerstokje” (of duurder gezegd de “Gouden baton”).

Tenslotte bood Sjoerd hem het bestuurslidmaatschap aan van de “Stichting Jachthaven De Nadorst”. Dick hoefde daar niet lang over na te denken, zodat ter plaatse het aanmeldingsformulier van de KvK getekend werd.

Daarna bedankte Dick voor de woorden, het “Gouden dirigeerstokje” en vooral ook de prettige samenwerking met de verschillende bestuursleden en het havenmeesters-echtpaar de familie Schaapman.

DSCN4341

 

 

Ter afronding van het geheel sprak de nieuwe voorzitter Ad Akkerman nog een paar woorden. Deze hield het deze keer kort, omdat het informele samenzijn bij de bar na afloop hem op dat moment belangrijker – en zeker plezieriger – leek.

 

 

Reacties zijn gesloten.